en
Papírové náměstíRichard Králiček | 21. Samo o sobě
V této intervenci jsem se zabýval obrysy fasád třech domů, které se dají pozorovat z přilehlých teras. Tyto tvary jsem zjednodušil, zvýraznil a přenesl na model skrz augmentovanou realitu.

2. BFM_01
Látka byla v historii Papírového náměstí a jeho okolí velmi důležitým materiálem. Byla pro místo a obyvatele opěrným pilířem, pevnou půdou pod nohama, součástí každodenního života, zdrojem obživy. Pro tuto intervenci mě inspirovaly motivy látky a jistoty. To vedlo k vytvoření návrhu místně specifického mobiliáře v podobě bronzového křesla, soužícího k odpočinku. K výslednému tvaru jsem došel za pomoci simulace padající látky na křeslo, kdy jsem ponechal tvar látky po dopadu přidal jí tloušťku a odečetl křeslo.

3. BFM_02
Zaměřil jsem se na velikost a proporce vzhledem k místu kde bylo umístěno BFM_01. Během procesu jsem došel k hmotově vyhovujícímu objektu dlouhé lavičky zakomponované do prostředí. Částečně by ji zakrývala vegetace, která by přirozeně tvořila mezery pro sezení. Vizuální zpracování návrhu jsem pojal neralisticky a vytvořil 3D low poly model místa i lavičky pouze pro lepší ztvárnění mé myšlenky.